Kursus i

Trommebygning

På kurset vil du bygge din helt egen tromme af træ og skind. Målet er at lave en tromme af nordamerikansk type, dog med lidt mere moderne redskaber end indianerne brugte.

Tromme

Praktisk

Trommerne bliver 40 – 50 cm i diameter og ca. 6 cm høje, med skind på den ene side og håndtag på den anden side. Vi laver selvfølgelig også trommestikker.

Der vil naturligvis kunne tages individuelle hensyn til dine ønsker om trommens udformning – i så fald skal vi blot aftale det god tid i forvejen- med Torben /trommemager.

Vi starter med de rå brædder, som vi høvler, så de får de ønskede størrelser.

Derefter former vi brædderne til rammer, for til sidst at sætte skind på. Vi bruger forbehandlede (afhårede) skind af ged eller rensdyr. Der er mulighed for enkelte, specielle skind til særskilt betaling. (farvede skind eller skind, det er klargjort med håndkraft).

Vi slutter af med en ceremoni, hvor din egen tromme bliver indviet.

Hvem kan deltage?

Er du interesseret i trommedans, bevægelse og rytmik, musik eller shamanisme, så er dette en unik mulighed for at lave din egen unikke, helt personlige tromme.

Forudsætninger:
Ingen, ud over godt humør og gå-på mod. Torben/trommemager gennemgår relevant stof vedrørende trommer, værktøj, materialer og shamanisme.